Oli valmiiksi rommia, kun olin sitä hankkinut Runebergin torttuihin. Niinpä päätin, että juuri rommi varmasti auttaa flunssasta parantumiseen :)
Suklaarommikakku
200g tofua, käytin kiinteetä, koska kaupassa ei ollut pehmeetä
4-5 rkl rommia, laitoin ensin vaan kaksi, mutta en maistanut mitään. Niinpä lisäilin sitä, kunnes en lopulta kuitenkaan maistanut mitään
1½ dl espressoa
2 dl siirappia
n. 1 dl vettä
n. 100g tummaa suklaata
2 dl tattarijauhoja
½ dl kikhernejauhoja
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
vaniljaa, laitoin puoli tankoa, kai sitä tuli noin teelusikallinen
Mössäsin tofun ja rommin sauvasekottimella, lisäsin espresson, mössäsin lisää. Lisäsin siirapin ja huuhtelin mitan (joo käytin mittaa! :D) lämpimällä vedellä.
Sekotin kuivat aineet ja lisäsin kaikki yhteen. Taikina maistui kovin tattariselta. En ole ennen käyttänyt tattarijauhoja, ehkä niitä olisi voinut laittaa vähemmän.
Niinpä sulatin suklaan ja sekoitin sen noin ruokalusikallisen soijakerman ja -jugurtin kera.
Uuniin n. 200 ºC. Se oli uunissa X määrän aikaa tai niin pitkään, kunnes Fede muistutti, että niin, se kakku taitaa olla vielä siellä uunissa... :D
Kostutus: Tosin kakku oli jo valmiiksi tosi mehevän oloinen. Mutta olin jo sekoittanut nesteet, joten levitin sen kakku levyjen päälle. (Leikkasin kakun kahtia.)
-yhden hengen pannullinen espressoa (noin 50 ml)
-rommia noin 4 rkl
-siirappia noin 3 rkl
Päälle:
100g suklaata
rommia (noin 2-3 rkl)
sokeria
soijakermaa
Kostutus: Tosin kakku oli jo valmiiksi tosi mehevän oloinen. Mutta olin jo sekoittanut nesteet, joten levitin sen kakku levyjen päälle. (Leikkasin kakun kahtia.)
-yhden hengen pannullinen espressoa (noin 50 ml)
-rommia noin 4 rkl
-siirappia noin 3 rkl
Päälle:
100g suklaata
rommia (noin 2-3 rkl)
sokeria
soijakermaa
*Muistiinpanot:
-Deudorantin paras paikka ei välttämättä ole mikron päällä (vaikka se onkin kätevästi siinä muistuttamassa olemassaolostaan).
-Voi olla parasta suorittaa sekoitus tasaisella alustalla.
-On vähemmän turhauttavaa, jos pöydällä olisi ainakin ½ m² tyhjää tilaa
-Kaikki lasit eivät ole mikronkestäviä
Yöllä se oli kauniimpi, yön aikana kermaisempi suklaa oli jotenkin sulautunut tummempaan, hävittäen marmorikuvion. Siispä oli pakko lisätä valkoista. Mun mielestä siitä tuli mielenkiintoisempi.
Huomaa myös puhdistettu lautanen! :D Pisti silmään niin pahasti tuossa ekassa kuvassa..
-Voi olla parasta suorittaa sekoitus tasaisella alustalla.
-On vähemmän turhauttavaa, jos pöydällä olisi ainakin ½ m² tyhjää tilaa
-Kaikki lasit eivät ole mikronkestäviä
Yöllä se oli kauniimpi, yön aikana kermaisempi suklaa oli jotenkin sulautunut tummempaan, hävittäen marmorikuvion. Siispä oli pakko lisätä valkoista. Mun mielestä siitä tuli mielenkiintoisempi.
Huomaa myös puhdistettu lautanen! :D Pisti silmään niin pahasti tuossa ekassa kuvassa..
No comments:
Post a Comment